donderdag 24 mei 2012

Amerika weigert goud vrij te geven na nieuw verzoek Duitsland

By pvgadmin, on April 17th, 2012

MerkelAmerika heeft Duitsland opnieuw geweigerd om een deel van de goudreserve vrij te geven welke ligt opgeslagen in Fort Knox. Eerder deed Duitsland al een poging om goud terug te krijgen uit Amerika, wat door Duitsland was opgeslagen aan de andere kant van de oceaan. Het goud wat lag opgeslagen wil Duitsland gaan gebruiken om transacties te kunnen financieren op het gebied van olie en gas.

Waarom de Verenigde Staten het goud niet willen vrijgeven is onduidelijk, maar dergelijke acties zorgen ervoor dat de vragen over de daadwerkelijke aanwezigheid van fysiek goud in Fort Knox aanzwelt. Eerder deed senator Ron Paul al een poging om een audit te mogen doen op al het aanwezige goud in Fort Knox, om zo te controleren of al het goud nog wel aanwezig is. Hoeveel ton goud Duitsland heeft aangevraagd voor vrijgave is onbekend.

De gevolgen voor de goudkoers als gevolg van dit nieuws zijn beperkt. Mocht echter in de toekomst blijken dat het goud in Fort Knox niet meer aanwezig is zou de prijs van goud heel ver kunnen terugvallen.


Lees het orginele artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten